Hoe kun je imitatie Kirkland herkennen?

 

Bij Minodeals zijn we toegewijd aan het bieden van enkel alleen originele producten. We zijn ons bewust van de uitdagingen waarmee consumenten worden geconfronteerd bij het onderscheiden van echte en neppe Kirkland, vooral vanwege de veranderingen in verpakkingen door de jaren heen. Deze gids is bedoeld om je te helpen de authenticiteit van je Kirkland product te verifiëren.

1. Verpakking & ontwerp

Authentieke Kirkland is herkenbaar aan enkele onderscheidende kenmerken in de verpakking. Een van de meest opvallende eigenschappen is het honingraatontwerp op de doos. Dit unieke patroon wordt zichtbaar wanneer je de doos dichtbij een lichtbron houdt. Dit detail is een belangrijk aspect om te controleren, omdat veel namaakproducten dit specifieke ontwerp niet hebben. De afwezigheid van dit honingraatpatroon kan een indicatie zijn dat je te maken hebt met een niet-authentiek product.

Daarnaast is een ander belangrijk detail om op te letten de wijze waarop de vervaldatum op de doos is aangebracht. Bij originele Kirkland producten is de vervaldatum in de doos gegraveerd, wat een voelbare textuur geeft. Je kunt dit eenvoudig controleren door met je vingernagel zachtjes over de datum te gaan. Als je een reliëf voelt, is dit een goed teken. Bij vervalste producten is de vervaldatum vaak simpelweg op de doos gedrukt, zonder enige textuur of diepte. Dit is een duidelijk teken dat het product mogelijk niet authentiek is.

Minoxidil fake vs real

2. Fysieke eigenschappen

Authentieke Kirkland is te herkennen aan zijn specifieke kleur en textuur. Het product heeft een licht olieachtige consistentie, wat bijdraagt aan de effectieve toepassing en absorptie op de hoofdhuid. Bovendien vertoont de echte Kirkland een subtiele geelachtige tint wanneer je het in de fles bekijkt. Deze kleur is een natuurlijk kenmerk van de authentieke formule.

In tegenstelling tot het echte product, kunnen vervalste versies een significant andere kleur en consistentie vertonen. Namaakproducten kunnen bijvoorbeeld helder en waterig zijn, of juist een onnatuurlijke kleur hebben die niet overeenkomt met de karakteristieke gele tint van de originele formule. Het is daarom van cruciaal belang om zowel de kleur als de textuur nauwkeurig te beoordelen bij het verifiëren van de echtheid van het product.


De geur van authentieke Kirkland is een ander belangrijk aspect om in overweging te nemen. Het product moet een duidelijke geur van alcohol bevatten, vergelijkbaar met die van wodka. Deze geur is een gevolg van de alcoholbasis in de formule, die helpt bij het bevorderen van de absorptie en de effectiviteit van de behandeling. De geur moet enigszins dicht en aanhoudend zijn, wat betekent dat het even in de neus blijft hangen nadat je het product hebt geroken.

Bij vervalste versies van Kirkland kan de geur aanzienlijk verschillen. Vervalsingen kunnen een lichtere, minder uitgesproken alcoholgeur hebben, of zelfs een geur die frisser en makkelijker in te ademen is. Dit verschil in geur kan een duidelijke indicatie zijn dat het product niet authentiek is.

3. Kristallisatie

Een van de meest opvallende kenmerken van de originele Kirkland lotion is het vermogen om te kristalliseren bij het opdrogen. Dit unieke kenmerk is zowel waarneembaar op de huid als buiten de huid, zoals op de rand van de fles of de dop.

Wanneer de originele Kirkland lotion opdroogt na aanbrenging op de huid, begint het geleidelijk te kristalliseren. Dit resulteert in een licht korstige textuur op het gebied waar het is aangebracht. Dit kristallisatieproces is een natuurlijke reactie van de ingrediënten in de lotion, met name de alcoholbasis, wanneer deze in contact komt met lucht en begint te verdampen.

Dezelfde kristallisatie treedt ook op wanneer kleine druppels van de lotion buiten de huid drogen, zoals aan de binnenkant van de flesdop. Na enige tijd zullen deze druppels verharden en een kristalachtige textuur vormen. Dit is een goed teken van de authenticiteit van het product. Als je lotion niet kristalliseert na het drogen, zowel op de huid als buiten de huid, kan dit wijzen op een niet-authentiek product.

Het is belangrijk om op te merken dat het kristallisatieproces enige tijd kan duren en afhankelijk kan zijn van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Als het product niet onmiddellijk kristalliseert, betekent dit niet per se dat het nep is. Echter, als er na een langere periode geen kristallisatie optreedt, is dit een sterk teken dat het product mogelijk niet echt is.

4. Prijzen en verkoopkanalen

Een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij de aankoop van Kirkland is de prijs en het verkoopkanaal. Authentieke Kirkland producten worden meestal verkocht tegen een marktconforme prijs. Wees daarom uiterst voorzichtig met aanbiedingen die extreem lage prijzen beloven. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor de goedkoopste optie, is het belangrijk te beseffen dat aanzienlijk lagere prijzen vaak een indicatie kunnen zijn van namaakproducten. Deze vervalste producten kunnen niet alleen ineffectief zijn, maar ook potentiële gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

Naast de prijs is het verkoopkanaal waar je Kirkland aanschaft van groot belang. Platforms zoals eBay, Marktplaats en andere vergelijkbare online marktplaatsen kunnen een broedplaats zijn voor vervalsingen. Hoewel deze sites een breed scala aan producten bieden, is de authenticiteit van gezondheids- en schoonheidsproducten die daar verkocht worden niet altijd gegarandeerd. Verkopers op deze platforms kunnen namelijk gemakkelijk neppe producten aanbieden.

5. Bleektest

Een interessante en minder bekende methode om de authenticiteit van Kirkland te testen, is wat bekend staat als de 'bleektest'. Deze test houdt in dat je 1 ml mengt met een gelijke hoeveelheid toiletreiniger (die bleek bevat). Voer deze test uit in een veilige omgeving, bij voorkeur in een goed geventileerde ruimte en met geschikte bescherming, zoals handschoenen en een veiligheidsbril.

Wanneer je de twee vloeistoffen mengt, observeer dan de kleurverandering van het mengsel. Bij authentieke Kirkland zal het mengsel veranderen in een felgele kleur. Deze kleurverandering is te wijten aan de chemische reactie tussen de actieve ingrediënten van de lotion en de bestanddelen in de toiletreiniger.

Het is echter belangrijk om te weten dat sommige vervalsers op de hoogte zijn van deze test en hun neppe producten zo hebben aangepast dat ze ook felgeel kunnen worden bij de bleektest. Daarom moet deze test niet als het enige middel worden gebruikt om de echtheid van Kirkland vast te stellen. Het is aan te raden om deze test te gebruiken in combinatie met andere methoden, zoals het controleren van de verpakking, textuur, geur en kristallisatie-eigenschappen.